Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Kedves Látogató !

 

    Kiss Bálintnak, a magasnyomású permetezőgép feltalálójának és megalkotójának állít emléket egy, a közelmúltban elkészült honlap. Az oldalon megísmerheti Kiss Bálint életútját, képeket, rajzokat láthat a találmányairól. A Kedvenc link-jeim között megtalálja az oldalra mutató hivatkozást.

* * * * * * * * * * * * * * * *

" . . . és elkezdtük a háborút "

Az Arany János Művelődési Központ honlapján egy helytörténeti ritkaságra hívom fel a figyelmét. A helytörténeti gyűjteményből Nagy Pál visszaemlékezései-t olvashatja a II. világháborúból. A történethez sok-sok eredeti fénykép kapcsolódik, melyeket Nagy Pál készített azokon a helyeken, ahol a háború alatt megfordult. A Kedvenc link-jeim között megtalálja az oldalra mutató hivatkozást.

* * * * * * * * * * * * * * * *

Figyelmébe ajánlom, hogy az oldalon lévő képeslapok egy része nagyobb méretben is megtekinthető, az Ókécskei Közösségi Ház időszaki kiállításán, melynek címe: Töredékek Tiszakécske Történetéből. A kiállítás tablói, írásos és tárgyi emlékei Kécske történetét mutatja be röviden az őskortól napjainkig. Érdemes egy kis időt szánni a kiállítás megtekintésére. Az időszaki kiállítás április 25-től október 16.-ig kedden és csütörtökön 15 - 19 óra, szerdán, pénteken és szombaton 9 - 13 óra között tekinthető meg.

A Közösségi ház állandó kiállításán a Szabolcska Mihály emlékszoba, Fáth Lajos párnagyűjteménye valamint a Helytörténeti Gyűjtemény használati tárgyai, eszközei tekinthetők meg.

Az időszaki nyitvatartáson kívül, látogatókat csak előzetes bejelentkezés alapján, időpont egyeztetéssel tudnak fogadni.

Előzetes bejelentkezés a művelődési központ elérhetőségein.

* * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tiszakécske bajcsi-zsilinszkí u 21

(Béni János, 2017.03.23 00:08)